MALZEMELER:
1,5 kg kuzu pirzolası
1 büyük soğan
1,5 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı kekik
* * *
5 orta boy domates
4 çarliston biberi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates
salçası
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pirzolaları genişçe kaba alın.
Soğanları ince şekilde doğrayın ve tuzlayın. 10 dakika kadar bekletin, suyunu
sıkarak küçük bir kâseye akıtın. Soğan suyu ile zeytinyağını karıştırın,
pirzolaların üstüne dökün. Kekiği serpin ve harmanlayın. Üstünü örtüp 3 saat
kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada, domateslerin kabuklarını soyun, küp
küp doğrayın. Çarliston biberleri boylamasına kesip, çekirdeklerini çıkartın,
incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan ve kapaklı bir kapta erittiğiniz
tereyağına katın, orta ateşte pişirin. Domatesleri, salçayı, şekeri katın,
karıştırın, kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Genişçe bir sahanı
veya yapışmaz tavayı kızdırın, hafifçe yağlayın. Pirzolaların alt tarafları
kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek
suretiyle aşağı yukarı 4-8 dakika arasında pişirin. Kızarttığınız pirzolaları
domatesli karışımla örtün. Kabın kapağını kapatarak 20-25 dakika çok kısık
ateşte pirzolalar yumuşayana kadar tıkırdatın. Altını tutmaması için ara ara
kontrol edin. Gerekirse az miktarda kaynar su ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . .

0 yorum:
Yorum Gönder