EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

KOLAY VE HIZLI KUZU PİRZOLA TARİFİ


MALZEMELER:

1,5 kg kuzu pirzolası
1 büyük soğan
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı kekik
* * *
5 orta boy domates
4 çarliston biberi
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Pirzolaları genişçe kaba alın. Soğanları ince şekilde doğrayın ve tuzlayın. 10 da­kika kadar bekletin, suyunu sıkarak küçük bir kâseye akıtın. Soğan suyu ile zeytinyağını karıştırın, pirzolaların üstüne dökün. Kekiği serpin ve harmanlayın. Üstü­nü örtüp 3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada, domateslerin kabuklarını so­yun, küp küp doğrayın. Çarliston biberleri boylamasına ke­sip, çekirdeklerini çıkartın, incecik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan ve kapaklı bir kapta erittiğiniz tereyağına katın, orta ateşte pişirin. Domatesleri, salçayı, şekeri katın, karıştırın, kısık ateşte 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Genişçe bir sahanı veya yapışmaz tavayı kızdırın, hafifçe yağlayın. Pirzolaların alt tarafları kızarıp da üstleri hafifçe terlemeye başlayınca diğer taraflarını çevirmek suretiyle aşağı yukarı 4-8 da­kika arasında pişirin. Kızarttığınız pirzolaları domatesli karışımla örtün. Kabın kapağını kapatarak 20-25 dakika çok kısık ateşte pirzolalar yumuşayana kadar tıkırdatın. Altını tutmaması için ara ara kontrol edin. Gerekirse az miktarda kaynar su ekleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER