Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde bir ildir. Dünya'nın en eski şehirlerinden
biri olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir.
Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat nehrine kadar
uzanır. İpek Yolu buradan geçer.Kayseri kentinin adı Latince Caesarea; Arapça
biçiminden Türkçeleştirilmiştir. Eski isimleri Mazaka ve Kaisareiadır.Kayser
veya kaysar, Roma ve Doğu Roma imparatorlarına verilen Caesar unvanının İslam
ülkelerinde kullanılan biçimidir. Osmanlı sultanları II. Mehmed'ten başlayarak
resmi sıfatları arasında Kayser-i Rum unvanını da kullanmışlardır.
PASTIRMA
YAĞLAMA
TEPSİ MANTISI
KAYSERİ MANTISI
SUCUK
GÜL BAKLAVASI
FIRIN AĞZI KEBABI
Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir
mutfak Kayseri mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder