MALZEMELER:
1- SUCUK (İSTEĞE GÖRE KIYMA)
2- TEREYAĞ
3- DOMATES VE BİBER SALÇASI
4- YUMURTA
5- TUZ,BAHARAT
6- İSTEĞE GÖRE TOKAT ÇEMENİ
7- KAYNAMIŞ SU
HAZIRLANIŞI:
SUCUKLARI KÜP KÜP DOĞRUYORUZ
TEREYAĞI ERİTİYORUZ VE SUCUKLARI İLAVE EDİYORUZ
HAFİF KIZARAN VE YAĞINI BIRAKAN SUCUKLARIN ÜZERİNE DOMATES SALÇASI VE 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI (VE TOKAT ÇEMENİ YARIM TATLI KAŞIĞI) EKLİYORUZ VE KARIŞIMI ORTA ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ.
ÜZERİNE KAYNAR SU İLAVE EDİP İYİCE KAYNATIYORUZ
İKİ ADET YUMURTAYI KASEDE ÇATAL YARDIMI İLE ÇIRPIYORUZ VE KAYNAYAN KARIŞIMIN İÇERİSİNE YAVAŞ VE KARIŞTIRARAK DÖKÜYORUZ VE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ 1-2 DAKİKA KAYNADIKTAN SONRA SERVİSE HAZIR.
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder