Türkiye'nin en kalabalık ikinci ve dünyanın en kalabalık otuz sekizinci
kentidir.Topraklarının büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Sakarya
bölümünde yer alır. Türkiye'nin coğrafi merkezine yakın olduğu için, hem konum
hem de işlev itibariyle Türkiye'nin kalbi benzetmesi yapılır.Ankara1923'ten
beri Türkiye'ye başkentlik etmektedir.Ankara; kedisi, keçisi, tiftiği, tavşanı,
armudu, balı ve Kalecik Karası denilen misket üzümü ile ünlüdür.Eski Ankara mutfağı evin en büyük kısmını meydana
getirir. Ankara yemekleri oldukça çeşitlidir.
DUTMAÇ
MİYANE
SİMİT
KURU
Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Ankara mutfağı.
0 yorum:
Yorum Gönder