Tokat ili Karadeniz kıyısı ile İç Anadolu arasında geçit alanı
durumunda olup,Tokat’ın doğal bitki örtüsü genelde step görünümündedir.
Ormanlarla kaplı dağların yüksek kesimlerinde yaylalar yer almakta, dağların
hemen hepsi ormanlarla kaplıdır.İlin ekonomisi tarım, hayvancılık, endüstri ve
ticarete dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa,
mısır, baklagiller, tütün, şeker pancarı, ayçiçeği, patates, soğan, üzüm, mısır,
karpuz, tütün ve diğer sebzeler gelmektedir. Hayvancılıkta büyük ve küçükbaş
hayvan yetiştirilmekte olup, ovalık alanlarda sığır ve manda, yaylaların
bulunduğu dağlık kesimlerde de koyun ve kıl keçisi yetiştirilmektedir.
Tokat’ın yemek kültürü de oldukça zengin ve iştah açıcıdır.
BAKLA DOLMASI
KEŞKEK
CEVİZLİ ÇÖREK
BEZLİ SUCUK
BAT
YOĞURTMAÇ
YAĞLI
ÜZÜM PEKMEZİ
Bunların yanında tabiîki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Tokat mutfağı.
0 yorum:
Yorum Gönder