EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

TOKAT MUTFAĞI


Tokat ili Karadeniz kıyısı ile İç Anadolu arasında geçit alanı durumunda olup,Tokat’ın doğal bitki örtüsü genelde step görünümündedir. Ormanlarla kaplı dağların yüksek kesimlerinde yaylalar yer almakta, dağların hemen hepsi ormanlarla kaplıdır.İlin ekonomisi tarım, hayvancılık, endüstri ve ticarete dayalıdır. Yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında buğday, arpa, mısır, baklagiller, tütün, şeker pancarı, ayçiçeği, patates, soğan, üzüm, mısır, karpuz, tütün ve diğer sebzeler gelmektedir. Hayvancılıkta büyük ve küçükbaş hayvan yetiştirilmekte olup, ovalık alanlarda sığır ve manda, yaylaların bulunduğu dağlık kesimlerde de koyun ve kıl keçisi yetiştirilmektedir.

Tokat’ın yemek kültürü de oldukça zengin ve iştah açıcıdır. 

 BAKLA DOLMASI
 KEŞKEK
 CEVİZLİ ÇÖREK
 BEZLİ SUCUK
 BAT
YOĞURTMAÇ
YAĞLI
ÜZÜM PEKMEZİ

Bunların yanında tabiîki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Tokat mutfağı.




0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER