Tarihinde birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış kültürel dokusuyla dünyanın en önemli mutfaklarından biri olarak kabul gören geleneksel Türk ve Akdeniz Mutfağının birçok özelliğini içerisinde barındıran Adana mutfak kültüründe; acı, ekşi, narenciye, deniz ürünleri, zeytinyağı ve yeşillikler sıkça kullanılmaktadır. Adana Mutfağı’nda et oldukça önemli bir malzemedir ve mutfak ürünlerinin çoğunda et kullanılmaktadır. Adana Mutfağı’nın en ünlü yemeği dünyaca meşhur Adana Kebap’tır.
Adana Kebap
Analı Kızlı
Şalgam suyu
Karakuş Tatlısı
Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Adana mutfağı.
0 yorum:
Yorum Gönder