EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

KOYUN VE KUZU ETİ


KOYUN VE KUZU ETİ HAKKINDA ÖNERİLER

     Kuzu Etinin lezzet bakımından en iyi ırkı  kuyruksuz olanıdır.Eti çok lezzetlidir çünkü kuzunun yağı tüm vücuduna yayılır. Bu sayede et daha lezzetli olur. 
Saklamak için veya sonra kullanmak için kuzu eti tercih etmeyin aslında dana etini'de çok uzun süre bekletmek doğru değil örn.6 aydan fazla buzlukta saklamak doğru değil dana etinin aksine kuzu eti çok çabuk özelliğini kaybeder kasaptan kuzu eti alırken Çok fazla almayın tencere fırın yemeklerinde kullanacaksanız but kısmından kemikli ağırlığı 2 - 3 kilo arasında olmalı.

Kuzu eti alırken eğer bütün halde görme şansınız varsa kuyruğu üzerinde ise kuyruğun büyüklüğüne dikkat edin Kıvırcık kuzuda kuyruk kesilmez ve küçük bir parça olarak orada görebilirsiniz kıvırcık kuzu kuyruksuz bir ırktır Kuyruklu bir kuzuda ise genelde tüm kuyruğu keserler kuyruğun büyüklüğüne göre etin ne kadar yağlı olduğunu tahmin edebilirsiniz.Izgara için danada olduğu gibi yine sırt etini tercih edin. Kontrfile ve bonfilesi en değerli parçadır. Kasaplar bu parçaları, hep işi bilenlere tezgah altından satar.


Evinizde döküm tavanız varsa, hemen ocağa koyun ve yağ sürmeden iyice ısıtın. Ete,  biraz tuz,saf zeytinyağı sürerek tavaya atın. Et inceyse her yanını ikişer dakika pişirip tavadan alın ve bekletmeden servis yapın ki suyu kaçmasın.
Tencere yemeklerinde ise kuşbaşı doğradığınız etleri yavaş yavaş pişirin ve tuzunu yemek piştikten sonra ilave edin. Her tarafından eşit ısı alarak yavaş pişerse daha iyi olur

Kuzu etinin sakatatlarıda değerlidir.kuzu ciğeri vazgeçilmez bir lezzettir.Türk kültüründe kuzunun hemen hemen bütün iç organları tüketilir bunları satın aldığınız yeri iyi seçmeniz gerekir.Saygılarımla…




0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER