KOYUN VE KUZU ETİ HAKKINDA ÖNERİLER
Kuzu Etinin lezzet bakımından en iyi ırkı kuyruksuz olanıdır.Eti
çok lezzetlidir çünkü kuzunun yağı tüm vücuduna yayılır. Bu sayede et daha
lezzetli olur.
Saklamak için veya sonra kullanmak için kuzu eti tercih etmeyin aslında dana
etini'de çok uzun süre bekletmek doğru değil örn.6 aydan fazla buzlukta saklamak
doğru değil dana etinin aksine kuzu eti çok çabuk özelliğini kaybeder kasaptan kuzu eti alırken Çok fazla almayın tencere fırın yemeklerinde kullanacaksanız but kısmından kemikli ağırlığı
2 - 3 kilo arasında olmalı.
Kuzu eti alırken eğer bütün halde görme şansınız varsa kuyruğu
üzerinde ise kuyruğun büyüklüğüne dikkat edin Kıvırcık kuzuda kuyruk kesilmez
ve küçük bir parça olarak orada görebilirsiniz kıvırcık kuzu kuyruksuz bir
ırktır Kuyruklu bir kuzuda ise genelde tüm kuyruğu keserler kuyruğun
büyüklüğüne göre etin ne kadar yağlı olduğunu tahmin edebilirsiniz.Izgara için danada olduğu gibi yine sırt
etini tercih edin. Kontrfile ve bonfilesi en değerli parçadır. Kasaplar bu
parçaları, hep işi bilenlere tezgah altından satar.
Evinizde döküm tavanız varsa, hemen ocağa koyun ve yağ sürmeden iyice ısıtın.
Ete, biraz tuz,saf zeytinyağı sürerek tavaya atın. Et inceyse her yanını
ikişer dakika pişirip tavadan alın ve bekletmeden servis yapın ki suyu
kaçmasın.
Tencere yemeklerinde ise kuşbaşı doğradığınız etleri yavaş yavaş pişirin ve
tuzunu yemek piştikten sonra ilave edin. Her tarafından eşit ısı alarak yavaş
pişerse daha iyi olur
Kuzu
etinin sakatatlarıda değerlidir.kuzu ciğeri vazgeçilmez bir lezzettir.Türk
kültüründe kuzunun hemen hemen bütün iç organları tüketilir bunları satın
aldığınız yeri iyi seçmeniz gerekir.Saygılarımla…
0 yorum:
Yorum Gönder