MALZEMELER:
1- 2
SU BARDAĞI BULGUR
2- YARIM
KİLO TAZE FASULYE
3- 1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
4- 3
ADET SİVRİ BİBER
5- 3
ADET DOMATES
6- TEREYAĞ
7- ZEYTİNYAĞ
8- TUZ
9- PUL
BİBER,KARABİBER
10- SU
(TERCİHEN ET SUYU)
HAZIRLANIŞI:
PİLAV TENCERESİNİ OCAĞA ALIP TEREYAĞ İLE ZEYTİN YAĞINI
KARIŞTIRIP YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR
KAVURUYORUZ.ÜZERİNE KÜP DOĞRANMIŞ BİBERLERİ EKLEYİP BİRAZ DAHA KAVRULUNCA
YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ DAN BİRAZ DAHA KÜÇÜK DOĞRAYARAK HAZIRLADIĞIMIZ TAZE
FASULYELERİ TENCEREMİZ'E EKLİYORUZ. 1 İLA 2 DK.KARIŞTIRARAK TAZE FASULYELERİN
KAVRULMASININ ARDINDAN DOMATESLERİ İLAVE EDİP FASULYELER YUMUŞAYANA KADAR
PİŞİRİYORUZ.
AZ YUMUŞAYAN FASULYELERİN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI KAYNAR ET
SUYUNU VEYA SUYU EKLEYİP BULGURU İLAVE EDİYORUZ TUZ VE BAHARATLARI EKLEYİP
SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ..
AFİYET OLSUN
0 yorum:
Yorum Gönder