EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

BULGUR PİLAVI'NIN TAZE FASULYE İLE BULUŞMASI


MALZEMELER:

1-      2 SU BARDAĞI BULGUR
2-      YARIM KİLO TAZE FASULYE
3-      ADET BÜYÜK BOY  KURU SOĞAN
4-      3 ADET SİVRİ BİBER
5-      3 ADET DOMATES
6-      TEREYAĞ
7-      ZEYTİNYAĞ
8-      TUZ
9-      PUL BİBER,KARABİBER
10-   SU (TERCİHEN ET SUYU)


HAZIRLANIŞI:

PİLAV TENCERESİNİ OCAĞA ALIP TEREYAĞ İLE ZEYTİN YAĞINI KARIŞTIRIP YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.ÜZERİNE KÜP DOĞRANMIŞ BİBERLERİ EKLEYİP BİRAZ DAHA KAVRULUNCA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ DAN BİRAZ DAHA KÜÇÜK DOĞRAYARAK HAZIRLADIĞIMIZ TAZE FASULYELERİ TENCEREMİZ'E EKLİYORUZ. 1 İLA 2 DK.KARIŞTIRARAK TAZE FASULYELERİN KAVRULMASININ ARDINDAN DOMATESLERİ İLAVE EDİP FASULYELER YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ.
AZ YUMUŞAYAN FASULYELERİN ÜZERİNE 4 SU BARDAĞI KAYNAR ET SUYUNU VEYA SUYU EKLEYİP BULGURU İLAVE EDİYORUZ TUZ VE BAHARATLARI EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ..
AFİYET OLSUN
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER