Çerkes yemekleri genelde Türk damak tadına uygundur işte o yemeklerden bir tanesi tavuksuyu ile hazırlanıp sarımsağın aroması ile buluşan göze ve damağa hitap eden mükemmel bir lezzet ŞİPS BASTA
MALZEMELER:
1- BÜTÜN TAVUK 1
ADET
2- UN 6 TEPELEME
ÇORBA KAŞIĞI
3- SÜT
4- SARIMSAK 4-5
ADET
5- BULGUR 1 ORTA
BOY KASE
6- TUZ
7- TEREYAĞI
8- KIRMIZI TOZ
BİBER
9- SU 1 LİTRE
HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
TAVUĞUMUZU
DERİN BİR TENCEREDE TAVUĞUN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SUYU İLAVE EDİP HAŞLIYORUZ.
DİĞER OCAĞA YİNE DERİN BİR TENCEREYE 1
LİTRE SUYUMUZU KOYUP KAYNATIYORUZ KAYNAYAN SUYUN İÇİNE TUZ VE BULGURU EKLEYİP
HAŞLIYORUZ SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA TAHTA KAŞIK YARDIMI İLE BULGURLARI İYİCE
EZİYORUZ BU NOKTADA BİR BLENDIRDA KULLANILABİLİR AMA ORJİNALİ TAHTA SPATULA
YADA KAŞIK İLE EZİLMESİDİR.BASTANIZ ARTIK HAZIR
TAVUĞUN HAŞLANMA KIVAMI İSTEĞE GÖRE ÇOK
YADA ORTA OLABİLİR HAŞLANAN TAVUĞU TENCEREDEN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ
TAVUK
SUYUNU SÜZÜYORUZ DAHA SONRA TEKRAR OCAĞA ALIP KAYNATIYORUZ.UNU SÜT İLE AÇIP
KAYNAYAN TAVUK SUYUNUN İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜYORUZ SÜTÜMÜZ ILIK OLURSA KESİLME
OLMAZ DAHA SONRA TENCERENİN DİBİNİN TUTMAMASI İÇİN KARIŞTIRARAK YOĞUN KIVAM
ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ KIVAM KONUSUNDA DAMAK TADIMIZA GÖRE KOYU KIVAMLI
ÇORBA GİBİ OLABİLİR YOĞUN OLMASI DAHA İYİDİR.TENCEREYİ OCAKTAN ALMADAN İÇİNE
SARIMSAKLARI EZİP EKLİYORUZ
DİĞER
TARAFTA SOĞUYAN TAVUĞU KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ
KÜÇÜK
BİR TAVADA TEREYAĞINI KIRMIZI TOZ BİBER İLE YAKIYORUZ HAZIRLADIĞIMIZ ŞİPS'İ
SERVİS TABAKLARINA ALIP ÜZERİNE TEREYAĞLI SOSTAN İLAVE EDİYORUZ
TAVUK PARÇALARINDAN
VE BASTA'DAN SERVİS TABAKLARINA KOYUP SERVİSE SUNABİLİRİZ.
AFİYET OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder