EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

ÇERKESLERİN GELENEKSEL YEMEĞİ (ŞİPS BASTA)

  Çerkes yemekleri genelde Türk damak tadına uygundur işte o yemeklerden bir tanesi tavuksuyu ile hazırlanıp sarımsağın aroması ile buluşan göze ve damağa hitap eden mükemmel bir lezzet ŞİPS BASTA

MALZEMELER:

1- BÜTÜN TAVUK 1 ADET 
2- UN 6 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI 
3- SÜT
4- SARIMSAK 4-5 ADET 
5- BULGUR 1 ORTA BOY KASE
6- TUZ
7- TEREYAĞI
8- KIRMIZI TOZ BİBER
9- SU 1 LİTRE

HAZIRLANIŞI:

       TAVUĞUMUZU DERİN BİR TENCEREDE TAVUĞUN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SUYU İLAVE EDİP HAŞLIYORUZ.
DİĞER OCAĞA YİNE DERİN BİR TENCEREYE 1 LİTRE SUYUMUZU KOYUP KAYNATIYORUZ KAYNAYAN SUYUN İÇİNE TUZ VE BULGURU EKLEYİP HAŞLIYORUZ SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA TAHTA KAŞIK YARDIMI İLE BULGURLARI İYİCE EZİYORUZ BU NOKTADA BİR BLENDIRDA KULLANILABİLİR AMA ORJİNALİ TAHTA SPATULA YADA KAŞIK İLE EZİLMESİDİR.BASTANIZ ARTIK HAZIR 
TAVUĞUN HAŞLANMA KIVAMI İSTEĞE GÖRE ÇOK YADA ORTA OLABİLİR HAŞLANAN TAVUĞU TENCEREDEN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ 
TAVUK SUYUNU SÜZÜYORUZ DAHA SONRA TEKRAR OCAĞA ALIP KAYNATIYORUZ.UNU SÜT İLE AÇIP KAYNAYAN TAVUK SUYUNUN İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜYORUZ SÜTÜMÜZ ILIK OLURSA KESİLME OLMAZ DAHA SONRA TENCERENİN DİBİNİN TUTMAMASI İÇİN KARIŞTIRARAK YOĞUN KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ KIVAM KONUSUNDA DAMAK TADIMIZA GÖRE KOYU KIVAMLI ÇORBA GİBİ OLABİLİR YOĞUN OLMASI DAHA İYİDİR.TENCEREYİ OCAKTAN ALMADAN İÇİNE SARIMSAKLARI EZİP EKLİYORUZ
DİĞER TARAFTA SOĞUYAN TAVUĞU KÜÇÜK PARÇALARA AYIRIP SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ
KÜÇÜK BİR TAVADA TEREYAĞINI KIRMIZI TOZ BİBER İLE YAKIYORUZ HAZIRLADIĞIMIZ ŞİPS'İ SERVİS TABAKLARINA ALIP ÜZERİNE TEREYAĞLI SOSTAN İLAVE EDİYORUZ
TAVUK PARÇALARINDAN VE BASTA'DAN SERVİS TABAKLARINA KOYUP SERVİSE SUNABİLİRİZ.

AFİYET OLSUN.. 

Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER