EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

HATAY MUTFAĞI

Antakya yöresini çekici kılan ve tarihi boyunca göçlere açık olmasını sağlayan, yaşamı kolaylaştıran iklim koşulları ve verimli topraklarının yanı sıra Anadolu’yu Çukurova yoluyla Suriye ve Filistin’e bağlayan yolların kavşak noktasında bulunmasıdır. Ayrıca Mezopotamya’dan Akdeniz’e çıkmak için kullanılabilecek en uygun limanlar yine bu bölgededir. Hatay, inanç turizmi merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla turizm potansiyeline sahip bir ildir.Büyük kesimi Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. İskenderun Körfezi bugün en büyük demir çelik işleme ve üretim yeri haline gelmiştir.

Hatay’da yörenin güzellikleri, şekilleri, tatları, renkleri mutfağa yansıtılmış olup, oldukça zengindir.
ORUK
ÖCCE
BORANİ
CEVİZLİ BİBER (MUHAMMARA)
BAKLA EZMESİ
HUMUS
PEYNİRLİ KÜNEFE
TAŞ KADAYIF
İÇLİ KÖFTE
AŞUR
EKŞİ AŞI
KAYTAZ BÖREĞİ
KATIKLI EKMEK
KEREBİÇ 

Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Hatay mutfağı

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER