Antakya yöresini çekici kılan ve tarihi boyunca göçlere açık olmasını
sağlayan, yaşamı kolaylaştıran iklim koşulları ve verimli topraklarının yanı
sıra Anadolu’yu Çukurova yoluyla Suriye ve Filistin’e bağlayan yolların kavşak
noktasında bulunmasıdır. Ayrıca Mezopotamya’dan Akdeniz’e çıkmak için
kullanılabilecek en uygun limanlar yine bu bölgededir. Hatay, inanç turizmi
merkezleri, antik kentleri ve yaylalarıyla turizm potansiyeline sahip bir ildir.Büyük
kesimi Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. İskenderun Körfezi bugün en büyük
demir çelik işleme ve üretim yeri haline gelmiştir.
Hatay’da yörenin güzellikleri, şekilleri, tatları, renkleri mutfağa
yansıtılmış olup, oldukça zengindir.
KEREBİÇ
Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir
mutfak Hatay mutfağı
0 yorum:
Yorum Gönder