EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

LÜFER

Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane, kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlüdür. Yan çizgi hemen hemen düz olup, pullarla örtülüdür.Sırt tarafı koyu mavi yeşilimtırak, alt tarafı gümüş renginde,yanları daha açık renktir.Uzunlukları 110 cm'ye, ağırlıkları 11, 5 kg'ye ulaşabilir.  Lüferin Ağustos-Kasım ayları arasında yenmesi tavsiye ediliyor. Ülkemizde En lezzetli lüfer İstanbul Boğazı'ndan çıkıyor. En iyi pişirme şekli Yağlı lüferi ızgarada  yapmak lüfer Küçükten büyüğe defne yaprağı, çinekop, kabaçinekop, sarı kanat, lüfer, kabalüfer ve kofana adlarını alıyor.

BAŞLICA LÜFER YEMEKLERİ



Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER