Vücutları uzun, sırt yüzgeçleri iki tane,
kuyrukları çatallı, ağızları iri, dişleri sivri ve güçlüdür. Yan çizgi hemen
hemen düz olup, pullarla örtülüdür.Sırt
tarafı koyu mavi yeşilimtırak, alt tarafı gümüş renginde,yanları daha açık renktir.Uzunlukları 110
cm'ye, ağırlıkları 11, 5 kg'ye ulaşabilir. Lüferin Ağustos-Kasım
ayları arasında yenmesi tavsiye ediliyor. Ülkemizde En lezzetli lüfer İstanbul
Boğazı'ndan çıkıyor. En iyi pişirme şekli Yağlı lüferi ızgarada yapmak lüfer Küçükten büyüğe defne
yaprağı, çinekop, kabaçinekop, sarı kanat, lüfer, kabalüfer ve kofana adlarını
alıyor.
BAŞLICA LÜFER YEMEKLERİ
0 yorum:
Yorum Gönder