EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

ANTALYA MUTFAĞI


Antalya adını kurucusu, Bergama Kralı II. Attalos’dan alır. Yapılan arkeolojik kazılarla Antalya ve bölgesinde günümüzde 40 bin yıl önce insanların yaşadığı kanıtlanmıştır. Kırsal alanda yaşayan yörüklerin beslenme biçiminin temelini hayvancılık ve buğdaydan elde edilen besinler belirler. Kıyı şeridinde az da olsa yaş sebze üretilmesine karşın iç bölgelere gidildikçe buğday ve kuru sebze ağırlık kazanır.Günümüz beslenme düzeninde yerlerini koruyan yerel yemeklerin başlıcaları;

KÖLLE 
DOMATES CİVESİ
HİBEŞ
PİYAZ
BALKABAKLI BÜKME
DENİZ MAHSULLERİ

Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Antalya mutfağı.


0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER