Artvin,
coğrafyası gereği yayla kültürünün korunduğu yörelerimizden birisidir. Yöresel
yemek çeşitleri bakımından oldukça zengin olan Artvin mutfağında süt ve süt mamullerinden yapılan yemekler arasında “kuymak” mahalli
yemek olarak yaylacılar tarafından yapılır. taze etlerle ve ağaç şişlerle
hazırlanılan kebaplar yörede önem arz etmektedir. lorlu veya sadece etle
yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır Yörede yetişen sebze ve kır
otlarından değişik türlerde yemekler de yapılmaktadır.Artvin e ait diğer
yiyecekler şunlar
KUYMAK
HİNKAL
GENDİME
KEŞKEK
ÇILBIR
HASUTA
KAYSEFE
SİLOR
Bunların yanında tabiî ki saymakla bitmeyecek kadar bol lezzet içeren bir mutfak Artvin mutfağı.
0 yorum:
Yorum Gönder