Malzemeler
4 su bardağı dolusu erişte
5 su bardağı dolusu ince kıyım lahana
5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Çörekotu veya Haşhaş
Hazırlanışı
Lahanayı temizleyin, yıkayın, incecik kıyın tuz ve şekerle birlikte harmanlayın.
30 dakika bir kevgirde bekletin. Lahana bu sürede su salacaktır. Avucunuza bir
parça alın iyice sıkın kenara alın.
Tereyağını kalın tabanlı ağır bir tencerede eritin, altını iyice kısın.
Suyunu sıktığınız lahanaları tencereye aktarın, karabiber ekleyin. Arada bir karıştırarak, çok kısık ateşte 25-30 dakika karamelize edin.Bu arada erişteyi bol tuzlu suda haşlayın. Süzün
lahanaya katın karıştırın. Çöreotu ya da haşhaş tohumu serpin sunun.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder