BALIK DENİLİNCE HEMEN AKLIMIZA HAMSİ GELMEKTE HAMSİNİN BİRÇOK PİŞİRME TARZI BULUNMAKTADIR.SİZLERLE HAMSİ TAVA TARİFİNİ PAYLAŞACAĞIM
BUNUN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER MISIR UNU KARABİBER TUZ VE SIVI YAĞ GEREKLİ ÖNCE MISIR UNUNU TEMİZ BİR GAZETE SAYFASINA DÖKELİM TUZUNU VE BAHARATINI İLAVE EDELİM TEMİZLENMİŞ HAMSİLERİ BU KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKELİM GAZETE YARIMI İLE BALIKLARI UNLAYALIM ARDINDAN BALIK TAVANIZI İNCE BİR KATMAN YAĞLAYAYIM DAHA SONRA BALIKLARI AYNI YÖNE BAKACAK ŞEKİLDE YELPAZE ŞEKLİNDE TAVAYA YERLEŞTİRELİM ARDINDAN YÜKSEK ATEŞTE KIZARTALIM PİŞİRME TAVANIZIN KAPAĞI YARDIMI İLE ŞEKLİNİ BOZMADAN (YAPIŞMASINI ÖNLEMEK İÇİN KAPAĞI SOĞUK SU İLE ISLATIN) TERSİNİ ÇEVİRİP DİĞER YÜZÜNÜDE KIZARTALIM YAKLAŞIK 15 DAKİKA KIZARMASI İÇİN YETERLİ OLACAKTIR BALIKLARIN DAHA SULU KALMASI İÇİN BU SÜREYİ KISALTABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder