EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI


HEMEN HEMEN HER SOFRADA BULUNAN PİLAVIN NOHUTLU HALİ UZAK DOĞU MUTFAĞINDA BOLCA TÜKETİLEN PİRİNÇ BİZİM TÜRK MUTFAĞINDADA YERİNİ SABİTLEMİŞ DURUMDADIR.PİRİNÇ'İN KULLANILDIĞI YEMEKLER OLDUKÇA FAZLADIR.BUNLARDAN EN FAZLASI PİLAV OLARAK TÜKETİLMEKTEDİR.GELELİM TARİFİMİZE.


MALZEMELER:

1- PİRİNÇ
2- HAŞLANMIŞ NOHUT
3- TEREYAĞ
4- TUZ

HAZIRLANIŞI:

PİRİNÇLERİ YAKLAŞIK 1 SAAT ÖNCEDEN YIKAYIP SUDA BEKLETİYORUZ PİLAVI YAPACAĞIMIZ TENCERE TEFLON OLURSA YAPIŞMA SORUNU OLMAZ  TEREYAĞINI ERİTİP PİRİNÇLERİ ÇOK FAZLA KARIŞTIRMADAN GÜZELCE KAVURUYORUZ ÇOK FAZLA KARIŞTIRIRSAK PİRİNÇLER KIRILABİLİR.ARDINDAN DAHA ÖNCEDEN HAŞLAYIP HAZIRLADIĞIMIZ NOHUTLARI EKLEYİP KAYNAR SU İLAVE EDİYORUZ TUZUNUDA İLAVE EDİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ.PİRİNÇLER SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİP OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ.20 DAKİKA DİNLENDİKTEN SERVİSE HAZIR.
AFİYET OLSUN...













Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER