Elmalı kurabiyeyi herkez denemistir mutlaka bir pekmezlisini deneyin elmalı kurabiyeyi yaptıktan sonra pekmeze batırın çok seveceksiniz.
MALZEMELER:
1- YARIM PAKET MARGARİN
2- BİR ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
3- BİR PAKET KABARTMA TOZU
4- BİR PAKET VANİLYA
5- BİR ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
6- BİR ADET YUMURTA
7- ÜÇ ADET ELMA
8- YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
9- TARÇIN
10- CEVİZ
11- ÜZÜM PEKMEZİ
12- HİNDİSTAN CEVİZİ
HAZIRLANIŞI:
YUMURTA,MARGARİN,TEREYAĞ,SIVI YAĞ,KABARTMA TOZU,PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYA YI BİRLEŞTİRİP MEŞHUR KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE KADAR YUĞURUYORUZ.ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEDİKTEN SONRA TENCEREYE YARIM BARDAK ŞEKER EKLEYİP RENDELENMİŞ ELMALAR SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUYORUP TARÇIN VE ÇEVİZİ EKLİYORUZ
DAHA SONRA HAMURU 5-6 PARÇAYA AYIRIP MERDANE YARDIMI İLE DÜZLEŞTİRİYORUZ VE SU BARDAĞI İLE YUVARLAK PARÇALAR ELDE EDİYORUZ.İÇLERİNE ELMALI KARIŞIMDAN KOYU YARIM AY ŞEKLİNDE KATLIYORUZ FIRIN TEPSİMİZE PİŞİRME KAĞIDI KOYUP ÜZERİNE HAMURLARIMIZI YERLEŞTİRİYORUZ VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINIMIZDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ PİŞEN KURABİYELERİ ÖNCE PEKMEZE DAHA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE BATIRIP SERVİS TEPSİMİZE ALIYORUZ.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder