MALZEMELER :
1 soğan
250 gr kıyma
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber
2-3 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI :
Un, 1 tatlı kaşığı tuz ve yeteri kadar su ile yumuşak kıvamda “kulak
memesi” bir hamur yoğurun. Üstünü örtün,
30 dk dinlenmeye bırakın. Soğanı rendeleyin, kıymaya katın. Tuzunu,
karabiberini ekleyin. Yarım çay bardağı kadar da su katarak, karıştırın. Dinlenen
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak 20-25 beze oluşturun. Bezeleri merdaneyle
yaklaşık 20 cm çapında açın. Sulu harçtan dolu bir tatlı kaşığı kadar alın,
yuvarlak hamurun yarısına ince bir tabaka halinde sıvayın. Diğer yarısını
üstüne kapatın, yarım daire şeklinde börekler oluşturun. Harcın akmaması için Böreklerin
kenarlarını parmağınızla bastırarak veya kapatma tırtılı ile keserek mühürleyin.
Sıvıyağı derin bir tencerede ısıtın. Börekleri kızgın yağda önlü arkalı 3-4
dakika kızartın. Ayran ve meyve suyu kokteyli eşliğinde, sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder