MALZEMELER:
1 limonun kabuğu
100 gr badem
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
500 gr irmik
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon
suyu
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
HAZIRLANIŞI:
Şekeri, suyu, pekmezi
birlikte bir taşım kaynatın, tencerenin altını kısın.5 dakika kadar ağır
ateşte tıkırdatın ve ocaktan alıp soğutun. Fırını 180 derecede hazırda bekletin.
Limonu yıkayıp, kabuğunu rendenin ince yüzü ile rendeleyin acı olan beyaz
kısmını almamaya özen gösterin. Bademlerin kabuklarını soyun. Bir kapta un,
yoğurt, şeker, irmik, karbonat, limon suyu ve limon kabuğu rendesini
birleştirin, iyice karıştırın. Cam kabı fırçayla yağlayın. Karışımı içine
dökün ve düzleyin. Kabukları ayıklanmış fıstıkları belli aralıklarla hamurun
üstüne yerleştirin. Cam kabı fırına atın. Yaklaşık 20-25 dakika içine
batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pişen şambalını keskin bir
bıçakla karelere bölün; soğumuş şerbeti sıcak tatlının üstüne dökün. Tatlı
şerbeti çektikten sonra tercihen ılık olarak Yanında dondurma ile sunun.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder