MALZEMELER
:
1 kg hamsi
3-4 sap taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 Yumurta
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
:
Hamsiyi kılçıklarının
tümünü çıkaracak şekilde ayıklayın. Yıkayın, süzülmeye bırakın. Yeşillikleri
incecik kıyın. Bir kâsede un, su ve yumurtaları boza kıvamında çırpın. Tuz
biber serpin. Süzülmüş hamsileri ve yeşillikleri yumurtalı karışıma katın,
karıştırın.
Geniş bir tavaya 1
parmak kadar yağı koyun, kızdırın, büyükçe bir kaşıkla kızgın yağa aktarın, önlü
arkalı kızartın. (Tek parça halinde de pişirebilirsiniz).
AFİYET OLSUN
. . .
0 yorum:
Yorum Gönder