EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

KOLAY PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI



MALZEMELER:

5 Patlıcan
Yarım demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
3 yumurta
2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun, 3 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri ortalarından keskin bir bıçakla yarın, iç harcı koyacağımız kadar cepleri oluşturun. Bıçağı kaydırıp dilimi bölecek kadar fazla kesmemeye dikkat edin. Dilimleri tuzlu suya atın, 15 dakika bekletin. Maydanozu incecik doğrayın, peyniri çatalla ezin. Maydanozu, peyniri, 1 yumurtayı karıştırın. Hazırladığınız karışımı, süzüp kuruladığınız patlıcan dilimlerinde açtığınız ceplerin içine bir bıçakla bolca sürün, sıkarak kapatın. Ayrı bir yerde kalan 2 yumurtayı çırpın. Genişçe bir tavada yağı orta harlı ateşte kızdırın. Patlıcan dilimlerini çırptığınız yumurtaya bulayın, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Bekletmeden sunun

AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER