MALZEMELER:
5 Patlıcan
Yarım demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
3 yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun, 3 parmak kalınlığında dilimleyin. Dilimleri
ortalarından keskin bir bıçakla yarın, iç harcı koyacağımız kadar cepleri oluşturun.
Bıçağı kaydırıp dilimi bölecek kadar fazla kesmemeye dikkat edin. Dilimleri
tuzlu suya atın, 15 dakika bekletin. Maydanozu incecik doğrayın, peyniri
çatalla ezin. Maydanozu, peyniri, 1 yumurtayı karıştırın. Hazırladığınız
karışımı, süzüp kuruladığınız patlıcan dilimlerinde açtığınız ceplerin içine
bir bıçakla bolca sürün, sıkarak kapatın. Ayrı bir yerde kalan 2 yumurtayı çırpın.
Genişçe bir tavada yağı orta harlı ateşte kızdırın. Patlıcan dilimlerini çırptığınız
yumurtaya bulayın, kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Bekletmeden sunun
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder