MALZEMELER:
1 kg İspir fasulyesi
4 su bardağı süt
8 su bardağı su
1çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
500 gr tereyağı
1kg kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı domates
salçası
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
İspir Fasulyesini bir gece önceden 2 su bardağı süt, 4 su bardağı su, tuz ve şeker karışımında ıslatın. Ertesi gün süzün, aynı ölçülerde yeni bir karışım hazırlayıp içine fasulyeleri koyup, çok kısık ateşte, fasulye yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat kadar
kaynatın. Başka bir tencerede 5 yemek kaşığı tereyağında eti harlı ateşte
çevirip mühürledikten sonra altını kısın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çektikçe ete azar azar sıcak su katarak yenecek yumuşaklığa gelene
kadar pişirin. Kalan tereyağını, salça ve karabiberi, etler piştikten sonra
ilave edip karıştırın, birkaç dakika kavurun. Fırınını 180 derecede kızdırın.
Haşlanmış fasulye ile etleri bir araya getirin. Tuzunu katın, 10 dakika kadar
birlikte pişirdikten sonra bir güvece yada cam tepsiye alın. Üzerini herhangi bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. yarım saat kadar fırınlayın. Fırını
kapatın ama güveci 15-20 dakika daha içinde dinlendirin. Sonrasında servise hazır
bu tarifle birlikte ispir fasulyesi kaç dakikada pişer sorusuna da bir
cevap vermiş oluruz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder