EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

İSPİR USULÜ KURU FASULYE TARİFİ


MALZEMELER:

1 kg İspir fasulyesi
4 su bardağı süt
8 su bardağı su
1çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
500 gr tereyağı
1kg kuzu kuşbaşı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

İspir Fasulyesini bir gece önceden 2 su barda­ğı süt, 4 su bardağı su, tuz ve şeker karışımında ıslatın. Ertesi gün süzün, aynı ölçülerde yeni bir karışım hazırlayıp içine fasulyeleri koyup, çok kısık ateşte, fasulye yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat kadar kaynatın. Başka bir tencerede 5 yemek kaşığı te­reyağında eti harlı ateşte çevirip mühürledikten sonra altını kısın, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektik­çe ete azar azar sıcak su katarak yenecek yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Kalan tereyağını, salça ve karabiberi, etler piştikten sonra ilave edip karıştırın, birkaç dakika kavurun. Fırınını 180 derecede kızdırın. Haşlanmış fasulye ile etleri bir araya getirin. Tuzunu katın, 10 dakika kadar birlikte pişirdikten sonra bir güvece yada cam tepsiye alın. Üzerini herhangi bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. yarım saat kadar fırınlayın. Fırını kapatın ama güveci 15-20 dakika daha içinde dinlendirin. Sonrasında servise hazır bu tarifle birlikte ispir fasulyesi kaç dakikada pişer sorusuna da bir cevap vermiş oluruz.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER