EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

PAPAZ YAHNİSİ


MALZEMELER:

1 kg kuşbaşı dana eti
150 gr tereyağı
1 çay kaşığı şeker
6 domates
1 su bardağı su
Yarım Kg arpacık soğanı
1 baş sarımsak
8 çarliston biberi
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:

Tereyağını tencereye koyup eritin, et­leri ilave edin, şekeri serpin, orta ateş­te renkleri dönünceye kadar karıştırın. Kabuklarını soyup kabaca doğradığınız 2 domatesi katın, 5 dakika daha pişirin. 1 su bar­dağı kaynar su ekleyin. Kapağını ka­patın, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin.
Bu arada, arpacık soğanlarını, sarımsakları soyun. Çarliston biberlerini uzun parçalara bölün, çekir­deklerini çıkarın. 4 domatesi, dörder parçaya bölün. Eti çatalla kontrol edin, istenilen kıvama gelmişse tuzunu ve sebzeleri ekleyin. Soğanlar pişinceye kadar kısık ateşte tıkırdatmaya devam edin. Suyu azalmışsa kay­nar su ekleyin. Baharatları pişme işlemi bittikten sonra ekleyin.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER