MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı dana eti
150 gr tereyağı
1 çay kaşığı şeker
6 domates
1 su bardağı su
Yarım Kg arpacık soğanı
1 baş sarımsak
8 çarliston biberi
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı
yenibahar
2 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı
karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Tereyağını tencereye
koyup eritin, etleri ilave edin, şekeri serpin, orta ateşte renkleri
dönünceye kadar karıştırın. Kabuklarını soyup kabaca doğradığınız 2 domatesi
katın, 5 dakika daha pişirin. 1 su bardağı kaynar su ekleyin. Kapağını kapatın,
kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin.
Bu arada, arpacık
soğanlarını, sarımsakları soyun. Çarliston biberlerini uzun parçalara bölün,
çekirdeklerini çıkarın. 4 domatesi, dörder parçaya bölün. Eti çatalla kontrol
edin, istenilen kıvama gelmişse tuzunu ve sebzeleri ekleyin. Soğanlar pişinceye
kadar kısık ateşte tıkırdatmaya devam edin. Suyu azalmışsa kaynar su ekleyin.
Baharatları pişme işlemi bittikten sonra ekleyin.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder