MALZEMELER:
2 büyük soğan
4 diş sarımsak
2 büyükçe havuç
1 sap kereviz
1 büyükçe patates
2 çay bardağı zeytinyağı
1,5 Kg fasulye konservesi
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
Soğanları soyun, ince halkalar
halinde kesin. Sarımsakları ayıklayın, boylamasına ikiye bölün. Havuçları, sap kerevizi ince kıyın Patatesi küp küp
doğrayın. Zeytinyağını uygun bir tencerede kızdırın, soğan, havuç ve sarımsağı
katın, orta ateşte pembeleşmeye yakın kıvama kadar pişirin. Patates ve
kerevizleri ekleyin, karıştırın, 2-3 dakika pişirin. Bu arada ısıtıcıda su kaynatın.
Konserve fasulyeleri süzün, sudan geçirin, tenceredeki malzemelere ilave edin.
Şekerini tuzunu ekleyin. Fasulyelerin üstünü biraz geçecek kadar sıcak su
koyun. Tencerenin altını kısın, kapağını kapatın. Patates pişinceye kadar,
10-15 dakika kaynatın. Şekerini, tuzunu kontrol edin, gerekirse ekleyin.
Tencerenin içinde soğumaya bırakın. İnce kıyılmış bol maydanozla örterek yanında
limon dilimleri ile servis yapın.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder