MALZEMELER:
10 orta boy patlıcan
10 soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
5 iri domates
Dolmalık biber
Yarım su bardağı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı su
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun, yıkayın, kurulayın. Soğanları piyaz biçiminde
doğrayın üzerine şekeri serpin, sarımsakları enlemesine incecik kıyın. Maydanozları doğrayın. 5 adet domatesi soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağını koyun soğanları
kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın, tencerenin ağzını kapalı bırakın.
Bu arada, ocağın diğer bir gözünde bir tavada kızgın sıvıyağda Patlıcanları
orta ateşte bütün halinde kızartın. Soğanlar hafif pembeleştiğinde sarımsakları
ve domatesi ekleyin. Tuzunu katın, ateşin altını açın, domateslerin suyunu çektirin. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmeye yakın, maydanozları katın, harmanlayın.
Fırını 180 derecede ısınmaya bırakın Patlıcanları büyük bir fırın tepsisine
sıralayın. Ortalarından karnıyarık yapar gibi yarın, bir yemek kaşığı
yardımıyla harcı yerleştirmek için yer açın. Domatesli soğan karışımını
yarıklara doldurun. 1 su bardağı su ilave edin. Fırında yaklaşık 20-25 dakika, kadar pişirin. İmambayıldıyı Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder