EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

KOLAY İMAM BAYILDI TARİFİ


MALZEMELER:

10 orta boy patlıcan
10 soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
5 iri domates
Dolmalık biber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı su
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun, yıkayın, kurulayın. Soğanları piyaz biçiminde doğrayın üzerine şekeri serpin, sarımsakları enlemesine incecik kıyın. Maydanozları doğrayın. 5 adet domatesi soyun, küp küp doğrayın. Bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağını koyun soğanları kısık ateşte pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırın, tencerenin ağzını kapalı bırakın. Bu arada, ocağın diğer bir gözünde bir tavada kızgın sıvıyağda Patlıcanları orta ateşte bütün halinde kızartın. Soğanlar hafif pembeleştiğinde sarımsakları ve domatesi ekleyin. Tuzunu katın, ateşin altını açın, domateslerin suyunu çektirin. Arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmeye yakın, maydanozları katın, harmanlayın. Fırını 180 derecede ısınmaya bırakın Patlıcanları büyük bir fırın tepsisine sıralayın. Ortalarından karnıyarık yapar gibi yarın, bir yemek kaşığı yardımıyla harcı yerleştirmek için yer açın. Domatesli soğan karışımını yarıklara doldurun. 1 su bardağı su ilave edin. Fırında yaklaşık 20-25 dakika, kadar pişirin. İmambayıldıyı Soğuk olarak servis yapın.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER