EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

EVDE KOLAY ŞİŞ KEBAB TARİFİ


MALZEMELER:

1,5 kg kuzu kuşbaşı
Yeteri kadar kuyruk
* * *
1 baş sarımsak
6 yemek kaşığı yoğurt
3’er yemek kaşığı zeytinyağı ve domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI:

Kasaptan eti alırken kontrfile veya but’tan kuşbaşı tercih edebilirsiniz 24 saat dinlendirilmiş olması gerekir. Bu kısa hatırlatmanın ardından hemen eti terbiyeye geçelim.  Sarımsağı temizleyip dövün ve Derin bir kapta birleştirdiğiniz yoğurt, zeytinyağı, salça, baharat ve tuz karışımına ilave edip ardından kuşbaşı etleri katın, iyice karıştırın. Buzdolabında 24 saat dinlenmeye bırakın. Pişirme zamanı geldiğinde, şişleri bir parça kuyruk yağı ile yağlayın. Kuyruğu etlerin büyüklüğünden biraz daha küçük olacak şekilde doğrayın ve Şişlere etleri liflerin doğrultusunda, boyuna dizin. Her etten sonra şişe bir parça kuyruk geçirin. Şişleri harlı ama alevsiz ateşte, evde yapmak içinde elektrikli ızgarada yüksek ateşte pişirin. Bu işi yapmak için çok güzel ızgaralar mevcut piyasada. Ayrıca bir hatırlatma daha Dişi koyun eti sert olduğundan, şiş kebap için erkek koyun eti tercih etmelisiniz. Lavaş ile birlikte servis yapabilirsiniz.


AFİYET OLSUN. . . 
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER