MALZEMELER:
1,5 kg kuzu kuşbaşı
Yeteri kadar
kuyruk
* * *
1 baş sarımsak
6 yemek kaşığı yoğurt
3’er yemek kaşığı
zeytinyağı ve domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Kasaptan eti alırken
kontrfile veya but’tan kuşbaşı tercih edebilirsiniz 24 saat dinlendirilmiş olması
gerekir. Bu kısa hatırlatmanın ardından hemen eti terbiyeye geçelim. Sarımsağı temizleyip dövün ve Derin bir kapta
birleştirdiğiniz yoğurt, zeytinyağı, salça, baharat ve tuz karışımına ilave
edip ardından kuşbaşı etleri katın, iyice karıştırın. Buzdolabında 24 saat
dinlenmeye bırakın. Pişirme zamanı geldiğinde, şişleri bir parça kuyruk yağı
ile yağlayın. Kuyruğu etlerin büyüklüğünden biraz daha küçük olacak şekilde
doğrayın ve Şişlere etleri liflerin doğrultusunda, boyuna dizin. Her etten
sonra şişe bir parça kuyruk geçirin. Şişleri harlı ama alevsiz ateşte, evde
yapmak içinde elektrikli ızgarada yüksek ateşte pişirin. Bu işi yapmak için çok güzel
ızgaralar mevcut piyasada. Ayrıca bir hatırlatma daha Dişi koyun eti sert olduğundan, şiş kebap için erkek koyun eti tercih etmelisiniz. Lavaş ile
birlikte servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder