MALZEMELER:
Keki için
4
adet yumurta
1
su bardağı toz şeker
1
su bardağı un
1
paket kabartma tozu
1
paket vanilya
Şerbeti için
2
su bardağı süt
1
paket süt kreması
1
çay bardağı toz şeker
Karamel sosu için
2
çay bardağı toz şeker
2
su bardağı su
1
yemek kaşığı nişasta
1
paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle
hazırlamaya Keki ile başlayalım yumurtaların sarısı ve beyazını birbirinden
ayırıp her birine yarım su bardağı toz şeker ilave edip ayrı ayrı çırpalım.
Kekin istediğimiz gibi olması için yumurta beyazını krema kıvamına gelene kadar
iyice çırpalım Bu işlemin ardından sarısını beyazın üzerine döküp kaşıkla
karıştıralım. Karışımın üzerine un, kabartma tozu ve vanilya karışımı eleyip
karıştıralım. Hazırlanan kek karışımını cam tepsinin tabanını yağlayarak
içersine dökelim. Önceden ısıtılmış 160° fırında içini çekinceye kadar
(yaklaşık 40 dakika) pişirip soğumaya bırakalım.
2
su bardağı süt, 1 paket krema, 1 çay bardağı toz şekeri tencereye koyup
şekerler eriyene kadar ısıtalım.
Hazırlanan
kremalı sütlü şerbeti, soğuyan kek üzerine döküp şerbetini çekmesi için bir
kenara alalım.
Karamel
sosu için, bir tava içerisine 1 çay bardağı tozşeker konulup karamelize
oluncaya kadar kısık ateşte başından ayrılmadan eritelim. Üzerine 1 çay bardağı
toz şeker, 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve vanilya konulup
karıştırmaya devam edelim. Karamel sosu koyulaşıp kıvam alıncaya kadar
karıştırarak kaynatalım. Pişirilen karamel sos, ara sıra karıştırılarak
soğutulup. Daha sonra şerbetini çekmiş olan kekin üzerine döküp yayalım.
Buzdolabında 1 saat kadar daha dinlendirdikten sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder