MALZEMELER:
1 kg un
2 su bardağı ılık süt
1 kg tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta akı
Çörekotu
Susam
HAZIRLANIŞI:
Nefis kandil simidi yapılışını merak edenler ve denemek isteyenler için; Unu büyükçe bir kaba eleyin. Ilık sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını,
yumurta sarısını, zeytin yağını, mahlebi, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu
katın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Fırını 180 derecede ısıtın. Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara
ayırın, avucunuzla yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda çubuklar oluşturacak şekilde
uzatın. Çubukların iki ucunu birleştirin, bu ölçüde ortalama 40 tane küçük simit oluyor. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin
yarısına çöreotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin susamlar
sararıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder