EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

KANDİL SİMİDİ TARİFİ


MALZEMELER:

1 kg un 
2 su bardağı ılık süt
1 kg tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı  
2 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta akı
Çörekotu              
Susam

HAZIRLANIŞI:

Nefis kandil simidi yapılışını merak edenler ve denemek isteyenler için; Unu büyükçe bir kaba eleyin. Ilık sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta sarısını, zeytin yağını, mahlebi, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu katın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, avucunuzla yuvarlayarak 10 cm uzunluğunda çubuklar oluşturacak şekilde uzatın. Çubukların iki ucunu birleştirin, bu ölçüde ortalama 40 tane küçük simit oluyor. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çöreotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin susamlar sararıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER