MALZEMELER
1 SU BARDAĞI UN
1 SUBARDAĞI ŞEKER
1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
200 GR KURU İNCİR
250 GR CEVİZ İÇİ
ÜZERİ İÇİN
1 PAKET KREMŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI KAHVE
SICAK SU
HAZIRLANIŞI
İncirle tarçının birleşmesi sonucu ortaya çıkan bu lezzete
bayılacaksınız hazırlaması çok kolay olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Karıştırma kabına 3 yumurtayı kırıp 1 bardak toz şekeri
ilave edelim ve mikser yardımı ile şekerler eriyene kadar çırpalım içine 1 çay
bardağı süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim sonrasında un ve
kabartma tozunu ekleyip hepsini birden çırpalım kıvam aldıktan sonra
tarçın,ceviz için ve küp küp doğranmış kuru incirleri ilave edelim malzemelerin
iyice dağılması için karıştırdıktan sonra tabanını yağladığımız cam tepsimize
hazırladığımız karışımı dökelim ve 150 derecelik fırında 30 dakika üzeri
kızarana kadar pişirelim fırından çıkan kekimizi soğuması için bir kenara alıp
kremşantimizi hazırlayalım 1 paket kremşantiyi 1 bardak süt ile karıştırıp
kabartalım ve buz dolabında 20 dinlendirelim sıcak su ile 1 tatlı kaşığı
kahveyi açıp soğuyan kekimizin üzerine eşit şekilde dökelim ve dinlenmiş kremşantiyi
üzerine sürdükten sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servise
sunabiliriz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder