Malzemeler
Yarım kg kuzu kuşbaşı veya dana bonfile
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Abdigör köftesinin özelliği, etinin makinede çekilmeyip, dövülerek hamur
haline getirilmesidir. Bunu kuşbaşı etleri azar azar rondodan geçirerek de
yapabilirsiniz.
Pirinci bol suda haşlayın, süzün. Soğanları incecik kıyın.
Rondodan geçirdiğiniz ete pirinci, tuzu, biberi katarak iyice yoğurun. Yumurtadan
büyük Küre şeklinde köfteler hazırlayın. Geniş bir tencereye 2 lt su ve 1 yemek
kaşığı tuz koyun. İnce kıyım soğanları suya atın, bir taşım kaynatın. Kaynayan
suya köfteleri üçer-dörder atarak pişirin Köftelerin hepsi piştiğinde,
tencerenin altını kapatın Köfteleri tekrar suya bırakın, tencerenin kapağını
kapatın 1 saat kadar dinlendirin.
Köfteleri pilavın üzerine yerleştirerek servis
yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder