EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

ABDİGÖR KÖFTE

Malzemeler
Yarım kg kuzu kuşbaşı veya dana bonfile
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Abdigör köftesinin özelliği, etinin ma­kinede çekilmeyip, dövülerek hamur haline getirilmesidir. Bunu kuşbaşı etleri azar azar rondodan geçirerek de yapabilirsiniz.
Pirinci bol suda haşlayın, süzün. Soğanları incecik kıyın.
Rondodan geçirdiğiniz ete pirinci, tuzu, biberi katarak iyice yoğu­run. Yumurtadan büyük Küre şeklinde köfteler hazırlayın. Geniş bir tencereye 2 lt su ve 1 yemek kaşığı tuz koyun. İnce kıyım soğanları suya atın, bir taşım kaynatın. Kaynayan suya köf­teleri üçer-dörder atarak pişirin Köftelerin hepsi piştiğinde, tencerenin altını kapatın Köfteleri tekrar suya bırakın, tencerenin kapağını kapatın 1 saat kadar dinlendirin.

Köfteleri pilavın üzerine yerleştirerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . . 
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER