EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

EL BASAN TAVA

Malzemeler
2 kg kemiksiz parça kuzu eti
3 soğan
Yarım su bardağı fındık yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı un
3 su bardağı yoğurt
6 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı

Kuzu etini kasaptan alırken büyük kuşbaşı parçalar halinde hazırlatın.    Soğanları irice doğrayın.Yağı harlı ateşte kızdırın, etleri katın, şekeri serpiştirin, renkleri dönünceye kadar mühürleyin. İrice doğradığınız soğanları ekleyin, birlikte harmanlayın,1 bardak sıcak su, tuz, karabiber koyun, altını kısın, kapağını kapatın. Arada kontrol ederek en az 1 saat kadar pişirin. Etin suyunu çektirmeye gerek yok meyanede yapımında kullanabiliriz. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Pişen etleri ateşe dayanıklı bir cam kaba tabanına ince bir şekilde tereyağ sürdükten sonra yerleştirin. Yumurtaları bir kâsede çırpın. Yoğurdu ve unu ekleyip tekrar Çırpın. Etten su kalmışsa onu da ekleyin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Meyaneyi etleri kapatacak şekilde dağıtın. Fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Baharatlarla servis yapın.
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER