Malzemeler
2 kg kemiksiz parça kuzu eti
3 soğan
Yarım su bardağı fındık yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı un
3 su bardağı yoğurt
6 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı
Kuzu etini kasaptan alırken büyük kuşbaşı parçalar halinde hazırlatın. Soğanları irice doğrayın.Yağı harlı ateşte kızdırın, etleri katın, şekeri serpiştirin,
renkleri dönünceye kadar mühürleyin. İrice doğradığınız soğanları ekleyin,
birlikte harmanlayın,1 bardak sıcak su, tuz, karabiber koyun, altını kısın,
kapağını kapatın. Arada kontrol ederek en az 1 saat kadar pişirin. Etin suyunu
çektirmeye gerek yok meyanede yapımında kullanabiliriz. Fırını 180
dereceye ayarlayın. Pişen etleri ateşe dayanıklı bir cam kaba tabanına ince bir şekilde tereyağ sürdükten sonra yerleştirin.
Yumurtaları bir kâsede çırpın. Yoğurdu ve unu ekleyip tekrar Çırpın. Etten su
kalmışsa onu da ekleyin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Meyaneyi etleri
kapatacak şekilde dağıtın. Fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Baharatlarla
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder