150 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 lt kaynamış su
1 kutu (800 gr) nohut konservesi
1,5 kg hazır mantı
Tuz, nane, pul biber
Çalışan ev hanımları için oldukça pratik bir tarif;
Tereyağını bir tencerede eritin zeytinyağı ve salçayı ekleyin. Orta ateşte
kavurun 2 litre kaynamış suyu ekleyin, bir taşım kaynatın.
Haşlanmış konserve nohudu süzün, sudan geçirin, kaynayan suya atın. Tuzunu
serpin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra mantıları ilave edin. Mantılar su
yüzüne çıktıklarında pişmişler demektir. Bu işlem 10 dakika kadar sürer ama
tadarak kontrol etmekte fayda var.
Bu aşamada, hamurun daha çok pişip dağılmasını önlemek için, çorbanın içine
5-6 adet buz küpü atabilirsiniz. Kuru nane ve pul biberle birlikte servis
edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder