EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

NOHUTLU MANTI ÇORBASI

150 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 lt kaynamış su
1 kutu (800 gr) nohut konservesi
1,5 kg hazır mantı
Tuz, nane, pul biber
Çalışan ev hanımları için oldukça pratik bir tarif;
Tereyağını bir tencerede eritin zeytinyağı ve salçayı ekleyin. Orta ateşte ka­vurun 2 litre kaynamış suyu ekleyin, bir taşım kaynatın.
Haşlanmış konserve nohudu süzün, sudan geçirin, kaynayan suya atın. Tu­zunu serpin. Bir taşım daha kaynadık­tan sonra mantıları ilave edin. Mantılar su yüzüne çıktıklarında pişmişler de­mektir. Bu işlem 10 dakika kadar sürer ama tadarak kontrol etmekte fayda var.
Bu aşamada, hamurun daha çok pişip dağılmasını önlemek için, çorbanın içine 5-6 adet buz küpü atabilirsiniz. Kuru nane ve pul biberle birlikte servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER