250 gr. toz fındık
(Fındıkları rondo dan geçirip un haline getirebilirsiniz)
125 gr. bitter çikolata
( sütlü ya da beyaz çikolata da olabilir)
75 gr. margarin
6-7 yemek kaşığı pudra
şekeri
6-7 yemek kaşığı mısır
nişastası
Hazırlanışı:
Öncelikle çikolatayı
benmari usulü eritelim ve fındığı Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer
kuru malzemeleri birlikte yoğurun. Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı.
Tepsiye yağlı kâğıt sererek
dondurma kepçesi ya da avucunuzda yuvarlak şekil vererek 2 parmak boşluk
kalacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15-20 dakika
pişirin. İyice soğuyuncaya kadar tepsinizden çıkarmayın.
AFİYE OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder