Malzemeler
1 bütün tavuk (yaklaşık 1 kg)
8 su bardağı su
1 iri soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım limon
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Soyulmuş soğanı koyun, iki tatlı kaşığı tuz ilave edin. Eti kemiklerinden
ayrılıncaya kadar pişirin.Soğanı atın, tavuğu yayvan bir kaba alın, soğuduktan sonra göğüs etini
ince ince didin. 4 bardak tavuk suyu ve 1 bardak su doldurun çorba
tenceresine didiklenmiş tavukları katın. Başka bir kasede yumurta, un ve limon
suyunu (yumurta akları görülmez oluncaya kadar) çırpın, çorbaya ilave edin.Tuzunu kontrol edin, az ise ekleyin. Karıştırarak biraz ısınmasını
bekleyin. Kaynamadan ateşten alın. Tereyağını kızdırın, pul biberi ilave edip,
yakmadan alın, çorbanın üstüne gezdirin.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder