EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler
1 bütün tavuk (yaklaşık 1 kg)
8 su bardağı su
1 iri soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım limon
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Hazırlanışı
Tavuğu tencereye alın. Üç parmak ka­dar üstüne çıkacak gibi su ve
Soyulmuş soğanı koyun, iki tatlı kaşığı tuz ilave edin. Eti kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin.Soğanı atın, tavuğu yayvan bir kaba alın, soğuduktan sonra göğüs etini ince ince didin. 4 bardak tavuk suyu ve 1 bardak su doldurun çorba tenceresine didiklenmiş tavukları katın. Başka bir kasede yumurta, un ve limon suyunu (yumurta akları görülmez oluncaya kadar) çırpın, çorbaya ilave edin.Tuzunu kontrol edin, az ise ekleyin. Karıştırarak biraz ısınmasını bekleyin. Kaynamadan ateşten alın. Tereyağını kızdırın, pul biberi ilave edip, yakmadan alın, çorbanın üstüne gezdirin.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER