· 6-7 patates
·
yarım su bardağı ekşi krema
·
6 sap maydanoz
·
6 sap dereotu
·
3 sap taze soğan
·
2 diş sarımsak
·
Yarım su bardağı mayonez
·
2 yemek kaşığı sarı tatlı hardal
· Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir tencereye 8 su bardağı su koyun, kaynamaya
bırakın. Patatesleri soyun yıkayın, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
Ekşi kremayı hazırlayın. Bütün
yeşillikleri ve sarmısakları incecik kesin.
Su kaynadığında tuzunu ve patatesleri
atın. Kaynatın. Bu aşamada kontrol etmenizde yarar var, çünkü pişme süresi
patatesin cinsine göre değişecektir.
Pişen patatesleri süzün, soğuk sudan
geçirin, tekrar süzün, soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız kâseye ekşi kremayı,
mayonezi, hardalı, tuzu, biberi ve yeşilliklerin yansını koyun, karıştırın.
Soğumuş patatesleri katın, harmanlayın. 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Sunacağınız zaman yeşilliklerin diğer
yarısını üstüne serpin.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder