Malzemeler
·
1 adet kuru soğan
·
500 gr orta yağlı dana kıyması
·
1 çay kaşığı karbonat
·
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı pirinç büyüklüğünde doğrayın veya rondoda çekin rendelemek soğanı
sulandıracağı için rendelemeyin, Kıyma(yarısı kuzu kıyma olursa daha lezzetli
olacaktır), karbonat ve tuzla tabiri caizse sakız gibi olana kadar yoğurun. Karbonatın
işlemesi için 1 gün buzdolabında bekletin ama hemen de pişirebilirsiniz.
İstediğiniz şekle sokun, yağsız tavada çevirerek pişirin. Kızartılmış Patatesin
yanında servis yapabilirsiniz.
Ayrıca hazırladığınız köfteleri buzluğa koyup
acil durumlarda değerlendirmek için hazırda bekletebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder