Malzemeler
1 adet büyük boy tavuk
İç pilav için:
1,5 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
Bütün tavuğu bir tencerede tavuğun üzerine çıkacak kadar su
ekleyip 30 dk haşlayın İç pilavı hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler
halinde doğrayın. Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Doğradığınız
soğanları renk alana kadar kavurun. Bol suda yıkayıp, fazla suyunu
süzdürdüğünüz bulguru tavaya aktarın. Tuz ekleyin orta ateşte kavurun.
Kavrulmakta olan bulgura karabiber ekleyin. 2 dakika daha kavurma işlemini sürdürün. Sıcak suyu katın. Pilavı,
kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin. Demlenmesi için bekletin bütün
bir halde olan tavuğa, demlenen iç pilavı bir kaşık yardımıyla doldurun. Pişme
esnasında açılmaması için; tavuğun bacaklarını çapraz bir şekilde, kalın bir
mutfak ipiyle bağlayın. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta
karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın. Fırın kabına
yerleştirdiğiniz tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika
pişirdikten Tavuğu, fırın tepsisine göğüs kısmı alt tarafta kalacak şekilde
yerleştirirseniz üzeri nar gibi kızaracaktır. İç pilavı, fırında da pişmeye
devam edeceği için çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder