EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

BULGURLU TAVUK DOLMA

Malzemeler
1 adet büyük boy tavuk
İç pilav için:
1,5 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
Bütün tavuğu bir tencerede tavuğun üzerine çıkacak kadar su ekleyip 30 dk haşlayın İç pilavı hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Bol suda yıkayıp, fazla suyunu süzdürdüğünüz bulguru tavaya aktarın. Tuz ekleyin orta ateşte kavurun. Kavrulmakta olan bulgura  karabiber ekleyin. 2 dakika daha kavurma işlemini sürdürün. Sıcak suyu katın. Pilavı, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin. Demlenmesi için bekletin bütün bir halde olan tavuğa, demlenen iç pilavı bir kaşık yardımıyla doldurun. Pişme esnasında açılmaması için; tavuğun bacaklarını çapraz bir şekilde, kalın bir mutfak ipiyle bağlayın. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın. Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirdikten Tavuğu, fırın tepsisine göğüs kısmı alt tarafta kalacak şekilde yerleştirirseniz üzeri nar gibi kızaracaktır. İç pilavı, fırında da pişmeye devam edeceği için çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
AFİYET OLSUN. . .
Share:

0 yorum:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER