4 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
PUL BİBER
KARABİBER
TUZ
HAZIRLANIŞI
Mercimeği haşlayıp ince doğradığımız kuru soğanı kavurup
haşlanmış mercimeği ekliyoruz baharatlarını ilave edip Soğuması için kenara
alıyoruz. Haşhaşı sıvı yağ ile inceltiyoruz yufkayı serip içine haşhaşlı
karışımdan sürüyoruz üzerine diğer yufkamızı serip 12 parçaya bölüyoruz
devamında mercimekli karışımdan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Hazırladığımız
böreklerin üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp 200 derecelik fırında 30 dakika
pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN. . .
0 yorum:
Yorum Gönder