EN ÇOK BEĞENİLEN YİYECEK,İÇECEK VE TATLILAR

İNCİRLİ TARÇINLI KEK

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI UN
1 SUBARDAĞI ŞEKER
1ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
3 ADET YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
200 GR KURU İNCİR
250 GR CEVİZ İÇİ
ÜZERİ İÇİN
1 PAKET KREMŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI KAHVE
SICAK SU
HAZIRLANIŞI
İncirle tarçının birleşmesi sonucu ortaya çıkan bu lezzete bayılacaksınız hazırlaması çok kolay olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.
Karıştırma kabına 3 yumurtayı kırıp 1 bardak toz şekeri ilave edelim ve mikser yardımı ile şekerler eriyene kadar çırpalım içine 1 çay bardağı süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip hepsini birden çırpalım kıvam aldıktan sonra tarçın,ceviz için ve küp küp doğranmış kuru incirleri ilave edelim malzemelerin iyice dağılması için karıştırdıktan sonra tabanını yağladığımız cam tepsimize hazırladığımız karışımı dökelim ve 150 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim fırından çıkan kekimizi soğuması için bir kenara alıp kremşantimizi hazırlayalım 1 paket kremşantiyi 1 bardak süt ile karıştırıp kabartalım ve buz dolabında 20 dinlendirelim sıcak su ile 1 tatlı kaşığı kahveyi açıp soğuyan kekimizin üzerine eşit şekilde dökelim ve dinlenmiş kremşantiyi üzerine sürdükten sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servise sunabiliriz.


AFİYET OLSUN. . .
Share:

PEYNİRLİ KOLAY POĞAÇA

 MALZEMELER
250 GR ÇÖKELİK
MAYDANOZ
1 SUBARDAĞI TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ
HAZIRLANIŞI

Herkese selamlar bu tarifte çalışan bayanların hızlıca hazırlaya bileceği bir poğaça tarifi hazırlaması çok kolay;
Tarifin hazırlama videosundan takip edebilirsiniz. Yumurta akı (sarısını üzerine sürmek için ayıralım), 5 yemek kaşığı yoğurt,  sıvı yağ ve tereyağ karışımı, tuz, un, kabartma tozunu karıştırma kabına alalım ve karıştıralım içine çökelik ve maydanoz karışımını ilave edip hamur kıvamında yoğuralım ve avuç içi büyüklüğünde yuvarlak bezeler yapalım  ve bu topları merdane ile bastırmadan açalım sekiz parçaya keselim kesilen parçaları rulo halinde saralım üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derecelik fırında 30 dakika pişirelim artık servise hazır.

AFİYET OLSUN. . .


Share:

YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK


MALZEMELER
4 ADET YUFKA
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN
PUL BİBER
KARABİBER
TUZ
HAZIRLANIŞI
Mercimeği haşlayıp ince doğradığımız kuru soğanı kavurup haşlanmış mercimeği ekliyoruz baharatlarını ilave edip Soğuması için kenara alıyoruz. Haşhaşı sıvı yağ ile inceltiyoruz yufkayı serip içine haşhaşlı karışımdan sürüyoruz üzerine diğer yufkamızı serip 12 parçaya bölüyoruz devamında mercimekli karışımdan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Hazırladığımız böreklerin üzerine haşhaşlı karışımdan sürüp 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN. . .
Share:

BULGURLU TAVUK DOLMA

Malzemeler
1 adet büyük boy tavuk
İç pilav için:
1,5 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı toz biber
Hazırlanışı:
Bütün tavuğu bir tencerede tavuğun üzerine çıkacak kadar su ekleyip 30 dk haşlayın İç pilavı hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Bol suda yıkayıp, fazla suyunu süzdürdüğünüz bulguru tavaya aktarın. Tuz ekleyin orta ateşte kavurun. Kavrulmakta olan bulgura  karabiber ekleyin. 2 dakika daha kavurma işlemini sürdürün. Sıcak suyu katın. Pilavı, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte pişirin. Demlenmesi için bekletin bütün bir halde olan tavuğa, demlenen iç pilavı bir kaşık yardımıyla doldurun. Pişme esnasında açılmaması için; tavuğun bacaklarını çapraz bir şekilde, kalın bir mutfak ipiyle bağlayın. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın. Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirdikten Tavuğu, fırın tepsisine göğüs kısmı alt tarafta kalacak şekilde yerleştirirseniz üzeri nar gibi kızaracaktır. İç pilavı, fırında da pişmeye devam edeceği için çok fazla pişirmemeye özen gösterin.
AFİYET OLSUN. . .
Share:

BALAYI KURABİYESİ

Malzemeler:
250 gr. toz fındık (Fındıkları rondo dan  geçirip un haline getirebilirsiniz)
125 gr. bitter çikolata ( sütlü ya da beyaz çikolata da olabilir)
75 gr. margarin 
6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
6-7 yemek kaşığı mısır nişastası  
Hazırlanışı:
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritelim ve fındığı  Oda sıcaklığındaki margarini ve diğer kuru malzemeleri birlikte yoğurun. Yumuşak bir hamur kıvamında olmalı.
Tepsiye yağlı kâğıt sererek  dondurma kepçesi ya da avucunuzda yuvarlak şekil vererek 2 parmak boşluk kalacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. İyice soğuyuncaya kadar tepsinizden çıkarmayın.
AFİYE OLSUN. . .
Share:

ABDİGÖR KÖFTE

Malzemeler
Yarım kg kuzu kuşbaşı veya dana bonfile
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Abdigör köftesinin özelliği, etinin ma­kinede çekilmeyip, dövülerek hamur haline getirilmesidir. Bunu kuşbaşı etleri azar azar rondodan geçirerek de yapabilirsiniz.
Pirinci bol suda haşlayın, süzün. Soğanları incecik kıyın.
Rondodan geçirdiğiniz ete pirinci, tuzu, biberi katarak iyice yoğu­run. Yumurtadan büyük Küre şeklinde köfteler hazırlayın. Geniş bir tencereye 2 lt su ve 1 yemek kaşığı tuz koyun. İnce kıyım soğanları suya atın, bir taşım kaynatın. Kaynayan suya köf­teleri üçer-dörder atarak pişirin Köftelerin hepsi piştiğinde, tencerenin altını kapatın Köfteleri tekrar suya bırakın, tencerenin kapağını kapatın 1 saat kadar dinlendirin.

Köfteleri pilavın üzerine yerleştirerek servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN. . . 
Share:

EL BASAN TAVA

Malzemeler
2 kg kemiksiz parça kuzu eti
3 soğan
Yarım su bardağı fındık yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
2 su bardağı un
3 su bardağı yoğurt
6 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Hazırlanışı

Kuzu etini kasaptan alırken büyük kuşbaşı parçalar halinde hazırlatın.    Soğanları irice doğrayın.Yağı harlı ateşte kızdırın, etleri katın, şekeri serpiştirin, renkleri dönünceye kadar mühürleyin. İrice doğradığınız soğanları ekleyin, birlikte harmanlayın,1 bardak sıcak su, tuz, karabiber koyun, altını kısın, kapağını kapatın. Arada kontrol ederek en az 1 saat kadar pişirin. Etin suyunu çektirmeye gerek yok meyanede yapımında kullanabiliriz. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Pişen etleri ateşe dayanıklı bir cam kaba tabanına ince bir şekilde tereyağ sürdükten sonra yerleştirin. Yumurtaları bir kâsede çırpın. Yoğurdu ve unu ekleyip tekrar Çırpın. Etten su kalmışsa onu da ekleyin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Meyaneyi etleri kapatacak şekilde dağıtın. Fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirin. Baharatlarla servis yapın.
Share:

NOHUTLU MANTI ÇORBASI

150 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 lt kaynamış su
1 kutu (800 gr) nohut konservesi
1,5 kg hazır mantı
Tuz, nane, pul biber
Çalışan ev hanımları için oldukça pratik bir tarif;
Tereyağını bir tencerede eritin zeytinyağı ve salçayı ekleyin. Orta ateşte ka­vurun 2 litre kaynamış suyu ekleyin, bir taşım kaynatın.
Haşlanmış konserve nohudu süzün, sudan geçirin, kaynayan suya atın. Tu­zunu serpin. Bir taşım daha kaynadık­tan sonra mantıları ilave edin. Mantılar su yüzüne çıktıklarında pişmişler de­mektir. Bu işlem 10 dakika kadar sürer ama tadarak kontrol etmekte fayda var.
Bu aşamada, hamurun daha çok pişip dağılmasını önlemek için, çorbanın içine 5-6 adet buz küpü atabilirsiniz. Kuru nane ve pul biberle birlikte servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

TARATOR


Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
4 Dilim bayat ekmek
1-2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı
Ceviz içi, ekmek ve sarımsağı rondodan geçirin. Önce suyu, sonra zeytinyağını ekleyerek bulamaç haline getirin. Sirkeyi, limon suyunu katın, karıştırın. Tuzunu ve kırmızıbiberi  ekleyin. Oda sıcaklığında 10-15 dakika dinlendirin ve servise sunun.

AFİYET OLSUN. . .
Share:

LAHANA SOSLU ERİŞTE

Malzemeler
4 su bardağı dolusu erişte
5 su bardağı dolusu ince kıyım lahana
5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Çörekotu veya Haşhaş
Hazırlanışı
Lahanayı temizleyin, yıkayın, incecik kıyın tuz ve şekerle birlikte harmanlayın. 30 dakika bir kevgirde bekletin. Lahana bu sürede su salacaktır. Avucunuza bir parça alın iyice sıkın kenara alın.
Tereyağını kalın tabanlı ağır bir tencerede eritin, altını iyice kısın. Suyunu sıktığınız lahanaları tencereye aktarın, karabiber ekleyin. Arada bir karıştırarak, çok kısık ateşte 25-30 dakika karamelize edin.Bu arada erişteyi bol tuzlu suda haşlayın. Süzün lahanaya katın karıştırın. Çöreotu ya da haşhaş tohumu serpin sunun.
AFİYET OLSUN. . .
Share:

TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler
1 bütün tavuk (yaklaşık 1 kg)
8 su bardağı su
1 iri soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Yarım limon
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

Hazırlanışı
Tavuğu tencereye alın. Üç parmak ka­dar üstüne çıkacak gibi su ve
Soyulmuş soğanı koyun, iki tatlı kaşığı tuz ilave edin. Eti kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin.Soğanı atın, tavuğu yayvan bir kaba alın, soğuduktan sonra göğüs etini ince ince didin. 4 bardak tavuk suyu ve 1 bardak su doldurun çorba tenceresine didiklenmiş tavukları katın. Başka bir kasede yumurta, un ve limon suyunu (yumurta akları görülmez oluncaya kadar) çırpın, çorbaya ilave edin.Tuzunu kontrol edin, az ise ekleyin. Karıştırarak biraz ısınmasını bekleyin. Kaynamadan ateşten alın. Tereyağını kızdırın, pul biberi ilave edip, yakmadan alın, çorbanın üstüne gezdirin.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

HARDALLI PATATES SALATASI

    ·       6-7 patates
    ·       yarım su bardağı ekşi krema
    ·       6 sap maydanoz
    ·       6 sap dereotu
    ·       3 sap taze soğan
    ·       2 diş sarımsak
    ·       Yarım su bardağı mayonez
    ·       2 yemek kaşığı sarı tatlı hardal
    ·       Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir tencereye 8 su bardağı su koyun, kaynamaya bırakın. Patatesleri soyun yıkayın, kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın.
Ekşi kremayı hazırlayın. Bütün yeşillikleri ve sarmısakları incecik kesin.
Su kaynadığında tuzunu ve patatesleri atın. Kaynatın. Bu aşamada kontrol etmenizde yarar var, çünkü pişme süresi patatesin cinsine göre değişecektir.
Pişen patatesleri süzün, soğuk sudan geçirin, tekrar süzün, soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız kâseye ekşi kremayı, mayonezi, hardalı, tuzu, biberi ve yeşilliklerin yansını koyun, karıştırın. Soğumuş patates­leri katın, harmanlayın. 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Sunacağınız zaman yeşilliklerin diğer yarısını üstüne serpin.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

PEYNİRLİ DOMATES DOLMASI

    Malzemeler
     ·       8-10 orta boy domates
     ·       200 gr beyaz peynir
     ·       Yarım demet maydanoz
     ·       10 siyah zeytin
     ·       100 gr labne peyniri
     ·       3 yemek kaşığı mayonez
     ·       Süslemek için Dereotu veya maydanoz
Hazırlanışı
Domatesleri yıkayın. İnce uçlu keskin bir bıçakla, kapak açar gibi, üstlerinden kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyun, Beyaz peyniri ufalayın. Maydanozu incecik kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, küçük parçalara doğrayın. Domateslerin içini iyice kıyın.

Beyaz peyniri, labneyi, zeytin parçacıklarını, maydanozu ve domates parçalarını bir araya getirin, mayonezle harmanlayın. Domateslerin içine paylaştırın. Dereotu ile süsleyin ve servis yapın.

AFİYET OLSUN. . . 
Share:

İTALYAN SALATASI

Malzemeler
·       3 havuç
·       3 patates
·       250 gr iç bezelye
·       150 gr dana jambon
·       8-10 adet kornişon turşusu
·       Yarım su bardağı mayonez
·       Tuz
Hazırlanışı
Havuçları, patatesleri soyun, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
Sıcak suda bezelyelerle birlikte haşlayın. Süzün, soğumaya bırakın.
Bir başka yerde, jambonu ince uzun dilimler halinde doğrayın. Kornişon turşusunu tavla zarı büyüklüğünde kesin. Hepsini mayonezle karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra Servis yapın


AFİYET OLSUN. . .
Share:

İNEGÖL KÖFTE

Malzemeler
·       1 adet kuru soğan
·       500 gr orta yağlı dana kıyması
·       1 çay kaşığı karbonat
·       Tuz
Hazırlanışı
Soğanı pirinç büyüklüğünde doğrayın veya rondoda çekin rendelemek soğanı sulandıracağı için rendelemeyin, Kıyma(yarısı kuzu kıyma olursa daha lezzetli olacaktır), karbonat ve tuzla tabiri caizse sakız gibi olana kadar yoğurun. Karbonatın işlemesi için 1 gün buzdolabında bekletin ama hemen de pişirebilirsiniz.
İstediğiniz şekle sokun, yağsız tavada çevirerek pişirin. Kızartılmış Patatesin yanında servis yapabilirsiniz.
Ayrıca hazırladığınız köfteleri buzluğa koyup acil durumlarda değerlendirmek için hazırda bekletebilirsiniz.

AFİYET OLSUN. . .
Share:

YEMEK GALERİ TANITIM VİDEOSU


Share:

ETLİ YAPRAK SARMA (ETLİ DOLMA)

Asma yaprağı ile özenle hazırlanan etli dolma tokat ilimizin eşsiz lezzetlerinden biridir. Tokat a has asmalardan özenle seçilen yapraklar salamura edilip hazır halde satılmaktadır.Yolunuz Tokat a düşerse bu yapraklardan mutlaka temin etmenizi öneririm.
Şimdi gelelim dolmanın yapılışına.
MALZEMELER :
·         Salamura yaprak
İç Harcı
·         2 su bardağı pirinç
·         500 gr kıyma
·         2 adet soğan
·         Maydanoz
·         1 tatlı kaşığı karabiber
·         1 tatlı kaşığı pul biber
·         1 domates rendesi
·         Nane isteğe göre
·         1 çay kaşığı kimyon
·         3 yemek kaşığı salça
·         Yarım su bardağı sıvı yağ
·         Limon
·         Tuz
Sosu için
·         Yarım çay bardağı sıvı yağ
·         1 yemek kaşığı salça
·         Karabiber
·         Pul biber
·         Sıcak su
 HAZIRLANIŞI:
Salamura asma yapraklarından temin edemiyor isek taze olanları sıcak suda çok az haşlayarak da etli yaprak sarmamızı hazırlayabiliriz.
İlk önce salamura yapraklarımızı kaynar suyun içine atıp bekletiyoruz eğer çok sert ise 4 veya 5 dk kaynatıyoruz. Bir kapta tüm iç malzemelerini karıştırıyoruz Yapraklarımızı süzüp tek tek alıp mümkün olduğu kadar küçük şekilde sarıyoruz tencerenin altına yırtık olan yaprakları seriyoruz.
Sos için ayrı bir tavaya yağımızı koyup salçamızı ekleyip kavuruyoruz üzerine pul biber karabiber koyuyoruz sıcak suyu ekleyip 1-2 dk kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine gezdiriyoruz. Yaprakların üzerine çıkacak kadar da sıcak su ekliyoruz Üzerlerine porselen bir tabak ters çeviriyoruz kaynarken açılma ihtimaline karşı. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Sarmalar pişerken suyunu ve yaprakları kontrol ederek pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Share:

KURU SOĞAN

Soğan, mikroplara karşı koyma gücünü arttırdığından, bir memlekete gelenin önce biraz çiğ soğan yemesi sıhhati için iyidir. Peygamberimiz; “Soğan ve sarımsağı pişmiş olarak yiyiniz.” buyurdu. Çiğ de yenir. Müslümanları rahatsız etmemek için, soğan-sarımsak yeme hususunda camiye giderken dikkatli olmalıdır. Cuma geceleri çiğ soğan-sarımsak yememek dinimizin emirlerindendir.
·         Soğan, bedenin savunma sistemini güçlendirir. Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinir. Soğuk algınlığı, öksürük, bronşit ve gastrit gibi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir.
·         Kötü kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürür, ama iyi kolesterol düzeyini artırır.
·         Kanser riskini azalttığı söylenir.
·         Kadın hastalıkları ve kemik erimesine karşı faydaları vardır.
·         İdrar söktürücüdür.
·         İştah açar.
·         Damarları açar, kalbi güçlendirir.
·         Prostat hastalığına karşı faydalıdır
·         Romatizma ağrılarını giderici özelliğe sahiptir
·         Sık sık idrara çıkartarak vücutta bunları ödemeye atılmasını sağlar
·         Kan şekerini düşürür
·         Kanı temizleyen soğan aynı zamanda karaciğer ve bağırsakları da temizler
·         Aşırı zayıflamaya neden olan bağırsak kurtlarının dökülmesini sağlar
Soğan içeriğindeki A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi son derece faydalı vitamin ve maddeler sayesinde tam bir antibiyotiktir.  Ağız kokusu sebebiyle soğan çok az tüketilen bir besindir.  Halbuki en son yedikten sonra,  ağzınıza atacağınız bir parça kuru ekmek veya 3 yaprak maydanoz soğanın kötü kokusunu alacaktır
Soğanın iştahı açıcı özelliği vardır bu sebeple, diyet yapan kişilerin soğandan bir süre uzak durması yerinde bir karar olur. Soğanın içinde bulunan ince zar mide ağrısına sebep olabilir.  Bu yüzden soğanın ince zarı ayıklandıktan sonra yenilmesi daha doğru olur.
Arpacık soğan: Zeytinyağlı yemeklerde kullanılabildiği gibi etle beraber yapılan yahnisi daha çok bilinir. Turşusu ve bazı yörelere has mezeleri yapılır.
Kışlık soğan yani kabuğu koyu kahverengi olan kuru soğan: Ülkemizde en yaygın üretilen soğan çeşidi olup kabukları sert içi de sıkı dokuludur. Bilinçli saklandığında bütün kış bozulmadan tüketilebildiği için kışlık soğan olarak bilinir. Diğer türlerine göre daha acıdır. Bütün yemeklerde kullanılabilir.
Sarı soğan:  halk arasında beyaz soğan dense de beyaz soğan başka bir türdür Kabuğu daha açık renk olan ve ellediğinizde kuru soğana göre daha yumuşaktır ve içi de daha sulu ve katları daha gevşektir. Daha çok yazlık soğan diye bilinir ve kış şartlarında çabuk bozulabilir. Tatlı bir soğan türüdür, salata ve yemeklerde tüketilir. Tatlı olması tercih sebebi olmasına rağmen kavrulmaya gelmediği ve kolayca su saldığı için bazı yemeklerde özellikle de zeytinyağlı dolmalarda kullanılmaz.
Kırmızı soğan: Kabuğu mor olan bu tatlı soğan türünü genellikle salata ve mezelerde çiğ olarak kullanırız.  Bu soğanda kışlık soğana göre daha suludur. Ağustos sonundan itibaren mutfağımıza girer ve ancak çok iyi korunursa kışı geçirebilir.
Beyaz  Soğan: Kışa dayanıklı, sert ve sulu bir tür olup, diğerlerine oranla daha pahalıdır. Yemeklerde kullanıldığı gibi şifa için de tüketilir.
Kışlık kuru soğanı serin ve rutubetsiz bir yerde 2 ay kadar saklayabiliriz. Rutubetli ortamlarda soğanlar çabucak filizlenir.
En iyi saklama koşulu file içinde, hava akımı olan uygun bir yere asarak saklamaktır. Soğanla patatesi yan yana tutmak da doğru değildir. Soğan patatesin neminden dolayı daha çabuk filizlenebilir.Soğan kavururken yanmaması için kısık ateşte kavurmak ve acele etmemek gerekir.Kestiğimiz soğanın yarısını saklamak için kesik tarafına hafifçe tereyağı sürmekte yarar var.Soğan ayıklarken gözlerinizin yanmaması için su dolu bir kabın içerisinde ayıklamak veya ağzımızda su bulundurmak önerilebilir.



Share:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

GÜZEL SÖZLER

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah! Yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah,eyvah!

HZ MEVLANA

İzleyiciler

YOUTUBE

TWİTTER